Bệnh học Ngoại (Sau đại học) – ĐH Y Hà Nội (tập 2)

Chủ biên: GS. TS. Hà Văn Quyết

Năm xuất bản: 2006

Lời nói đầu

Để đáp ứng nhu cầu học tập và giảng dạy trong các Trường đại học Y khoa, chúng tôi biên soạn lại quyển “Bệnh học Ngoại khoa” tập II dựa trên nội dung của lần xuất bản thứ nhất năm 1999.

Trong lần xuất bản này, một số bài giảng đã được viết lại, và bổ sung thêm những kiến thức mới trong chẩn đoán và điều trị. Cập nhật những thông tin mối về kỹ thuật, phẫu thuật ngoại khoa.

Current Diagnosis and Treatment Surgery 14e (2015)

Chủ biên: Gerard Doherty

Nhà xuất bản: CURRENT Series, LANGE Series

Năm xuất bản: 2015

Ngôn ngữ: English

Evidence-based, point-of-care information on 1000 diseases and disorders most often treated by surgeons

LANGE

“All medical libraries should acquire this book, which is an outstanding text for medical students.” — 4-star Doody’s review of a previous edition

Kỹ Thuật Mổ

Chủ biên: GS. Đặng Hanh Đệ

Năm xuất bản: 2006

Giới thiệu

Cho đến nay gần như chưa có một quyển sách nào về kỹ thuật mổ hoàn chỉnh. Biên soạn lần này tác giả nhằm mục đích đưa lại nguyên tắc cơ bản trong phẫu thuật. Quyển sách này chỉ nêu những động tác cũng như thì mổ chính nhằm giúp cho người mổ ôn lại trước khi vào mổ, đương nhiên bản thân phải có những kiến thức và kỹ năng thực hành tối thiểu.

Schwartz’s Principles of Surgery, 10th edition

Chủ biên: F. Charles Brunicardi

Nhà xuất bản: McGraw-Hill Medical

Năm xuất bản: 2014

Ngôn ngữ: English

The Tenth Edition of Schwartz’s Principles of Surgerymaintains the book’s unmatched coverage of the foundations of surgery while bringing into sharper focus new and emerging technologies. We have entered a new era of surgery in which minimally invasive surgery, robotic surgery, and the use of computers and genomic information have improved the outcomes and quality of life for patients. With these advances in mind, all chapters have been updated with an emphasis on evidence-based, state-of-the-art surgical care. An exciting new chapter, “Fundamental Principles of Leadership Training in Surgery,” expands the scope of the book beyond the operating room to encompass the actual development of surgeons. This edition is also enriched by an increased number of international chapter authors and a new chapter on Global Surgery. More than ever, Schwartz’s Principles of Surgery is international in scope–a compendium of the knowledge and technique of the world’s leading surgeons.

Sabiston Textbook of Surgery 19th edition

Chủ biên: Courtney M. Townsend Jr.

Nhà xuất bản: Saunders

Năm xuất bản: 2012

Ngôn ngữ: English

Sabiston Textbook of Surgery is your ultimate foundation for confident surgical decision making. Covering the very latest science and data affecting your treatment planning, this esteemed medical reference helps you make the most informed choices so you can ensure the best outcome for every patient.

Greenfield’s Surgery: Scientific Principles & Practice 5e

Chủ biên: Michael W. Mulholland

Nhà xuất bản: Wolters Kluwer

Năm xuất bản: 2010

Ngôn ngữ: English

The Fifth Edition of Greenfield’s Surgery has been thoroughly revised, updated, and refocused to conform to changes in surgical education and practice. Reflecting the increasingly clinical emphasis of residency programs, this edition features expanded coverage of clinical material and increased use of clinical algorithms. Key Points open each chapter, and icons in the text indicate where Key Points are fully discussed. Many of the black-and-white images from the previous edition have been replaced by full-color images.

Current Surgical Therapy 11th edition

Chủ biên: John L. Cameron

Nhà xuất bản: Saunders

Ngôn ngữ: English

Minimize the risks and maximize your surgical success with Current Surgical Therapy! Hundreds of preeminent general surgeons present you with today’s best treatment and management advice for a number of diseases and associated surgeries, discussing which approach to take, how to avoid or minimize complications, and what outcomes to expect. Current Surgical Therapy is indispensable for quick, efficient review prior to surgery, as well as when preparing for surgical boards and ABSITEs!

Sổ Tay Phẫu Thuật Bằng Hình Vẽ (Tập Cổ – Ngực – Bụng)

Chủ biên: GS. TS. Nguyễn Khánh Dư

Nhà xuất bản: NXB Tổng Hợp TPHCM

Giới thiệu

Trong những năm cuối thế kỷ XX và đầu thế kỷ XXI, phẫu thuật nội soi và các phương pháp can thiệp không xâm lấn đã và đang đem lại nhiều kết quả khả quan. Bằng phẫu thuật nội soi, các phẫu thuật viên đã cắt bỏ túi mật, ruột thừa, u nang buồng trứng, cắt u đại tràng nối tận – tận hoặc làm hậu môn nhân tạo thay động mạch chủ bằng ống ghép mạch máu nhân tạo.

Scott-Conner & Dawson: Essential Operative Techniques and Anatomy 4e

Chủ biên: Carol E.H. Scott-Conner

Nhà xuất bản: Wolters Kluwer

Ngôn ngữ: English

Looking for a quick reference for review before performing an operation or taking the boards? You won’t find a better resource than Scott-Conner & Dawson: Essential Operative Techniques and Anatomy, 4e and its accompanying online component. Expanded to 134 chapters and enhanced by new color photos and new contributing authors, this edition is an up-to-date, easy-to-use reference to both the surgical technique and the relevant anatomy of nearly all the procedures you will face.

Bài Giảng Triệu Chứng Học Ngoại Khoa (2013) – ĐH Y Hà Nội

Chủ biên: GS. TS. Hà Văn Quyết

Giới thiệu

Bộ môn Ngoại xuất bản quyển sách giáo khoa “Bài giảng triệu chứng học Ngoại khoa” để làm tài liệu học tập cho sinh viên Y khoa trong đó chủ yếu là nội dung học tập của sinh viên năm thứ 3. Quyển sách giáo khoa này được biên soạn theo nội dung giảng dạy mà Bộ môn Ngoại của tám Trường Đại học Y trong cả nưốc đã thông nhất.